Atac cibernetic de amploare asupra băncilor şi televiziunilor din Coreea de Sud

atac ciberneticPoliţia sud-coreeană a deschis, miercuri, o anchetă pe tema unui presupus atac cibernetic de amploare împotriva posturilor de televiziune şi a băncilor, ale căror reţele informatice au fost paralizate, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“Membri ai echipei noastre cibernetice anchetează pe această temă în acest moment”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale, după ce agenţia de presă Yonhap a anunţat un atac împotriva a trei posturi de televiziune (KBS, MBC şi YTN) şi a două bănci (Shinhan şi Nonghyu), în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean, ale cărui ameninţări sunt tot mai numeroase de la noile sancţiuni votate împotriva sa de Consiliul de Securitate al ONU, este suspectat că a orchestrat cele două atacuri cibernetice de anvergură împotriva Coreei de Nord în 2009 şi 2011.

De fiecare dată, au fost vizate administraţiile publice şi instituţiile financiare, reţelele lor fiind scoase din funcţiune provizoriu. În cazul uneia dintre bănci, milioane de clienţi nu şi-au putut folosi cardurile sau retrage banii din bancomate timp de o săptămână.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *