Bild dezvăluie că armata germană ştia despre existanţa PRISM încă din 2011

germania steagContingentul armatei germane mobilizat în Afganistan cunoştea încă din 2011 existenţa şi funcţia programului american PRISM de spionare a comunicaţiilor, scrie cotidianul Bild în ediţia de miercuri, în baza unui document, potrivit Mediafax.

Ziarul publică fragmente dintr-un ordin trimis la 1 septembrie 2011 de cartierul general al Forţei NATO (ISAF) la Kabul comandamentelor regionale, inclusiv celui din nord, la Mazar-i-Sharif, condus de Bundeswehr.

Acest document confidenţial explică procedura de urmat începând din 15 septembrie 2011 în vederea cererii unei supravegheri a datelor telefonice sau pe Internet în cadrul PRISM, fără să lase vreo urmă de îndoială asupra naturii acestui program.

“Toate cererile de supraveghere adresate în afara PRISM urmează să fie reformulate în cadrul PRISM până la 15 septembrie 2011”, se poate citi în documentul transmis armatei germane, citat de Bild.

Aceste documente vizează introducerea în sistemul de supraveghere a numerelor de telefon sau adreselor de e-mail ale unor suspecţi.

Detalii aici.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.