Coreea de Nord a întrerupt “telefonul roşu” militar cu Seulul

north koreaCoreea de Nord a anunţat miercuri că armata sa a întrerupt linia telefonică de urgenţă cu armata sud-coreeană, la mai multe zile după ce a suspendat “telefonul roşu” între cele două guverne şi şi-a ameninţat rivalul şi pe aliatul american al acestuia cu un atac nuclear, potrivit Mediafax.ro.

“Începând din acest moment, toate comunicaţiile militare Nord-Sud vor fi tăiate”, a anunţat agenţia de presă guvernamentală nord-coreeană KCNA, citând un oficial militar de rang înalt.

“Într-o situaţie în care un război poate izbucni în orice moment, nu mai este nevoie să fie menţinute” aceste comunicaţii, a adăugat oficialul citat. Linia va rămâne suspendată “atât timp cât vor dura acţiunile ostile şi anacronice din partea (Coreei de) Sud”, a subliniat el.

Liderii nord-coreeni urmează să se reunească în zilele următoare pentru a decide asupra unor probleme “importante”, informează agenţia oficială nord-coreeană KCNA, care nu a precizat nici data şi nici natura subiectelor abordate, pe fondul unor tensiuni puternice în peninsulă.

Sursa> Mediafax.ro
Foto> wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.