Dusa: Vom face eforturi ca Armata Romana sa nu cedeze altor state Politia Aeriana

Ministerul Apararii Nationale face eforturi ca Armata Romana sa nu cedeze altor state Politia Aeriana si sa-si doteze fortele aeriene astfel incat sa poata face supraveghere aeriana, a declarat, marti, ministrul Mircea Dusa, potrivit Ziare.com.

“Armata Romana, atunci cand vorbim de inzestrare, sigur ca are probleme si ca programele de inzestrare a Armatei sunt de o complexitate deosebita. In momentul de fata, daca m-ati intrebat de avioane: in acest an vom plati contractele pe care le avem de onorat catre italieni, legate de avioanele Spartan si sigur ca facem in continuare demersurile pentru dotarea intr-un timp eficient a Armatei Romane cu avioane F16”, a spus Dusa.

Intrebat de la cine vor fi achizitionate avioanele F16, ministrul Apararii a refuzat sa dea un raspuns concret.

“E o intrebare la care n-o sa va raspund astazi, o sa va raspund dupa o anumita perioada de timp, cand voi purta si negocierile respective, fie cu portughezii, fie cu alte state care detin F16, dar vom face eforturi ca Armata Romana sa nu cedeze Politia Aeriana altor state si sa-si doteze fortele aeriene in asa fel incat sa putem face supraveghere aeriana. (…)”

Sursa: Ziare.com
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *