Fost şef al contraspionajului francez despre investiţiile Qatarului în Franţa: Aceşti oameni trebuie să înceteze să finanţeze un număr de acţiuni preocupante

Unul dintre foştii şefi ai contraspionajului francez, Yves Bonnet, a avertizat că sumele mari investite de emiratul Qatar în Franţa pot folosi, dincolo de scopurile oficiale, la finanţarea reţelelor islamiste radicale.

“Va trebui, într-o zi, deschis un dosar al Qatarului, pentru că există o adevărată problemă. Şi nu mă gândesc aici la rezultatele echipei Paris Saint-Germain”, a spus Bonnet, potrivit Cotidianul.ro.

Nu îndrăznim să vorbim despre Arabia Saudită şi Qatar, dar trebuie spus că aceşti oameni trebuie să înceteze să finanţeze un număr de acţiuni preocupante”, spune Bonnet.

După ce au investit în clubul Paris Saint-Germain, şeicii din Qatar au investit şi în drepturi de difuzare TV în Franţa, în piaţa operelor de artă şi au anunţat că vor investi între 50 şi 100 de milioane de euro pentru crearea de locuri de muncă de care să beneficieze locuitorii suburbiilor marilor oraşe, mulţi dintre ei de religie musulmană.

Continuarea articolului, aici.

Sursa: Cotidianul.ro
Foto:  crossed-flag-pins.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.