Japonia, la un pas de razboi cu China: 1000 de nave chinezesti se indreapta spre insulele Sankaku/Diaoyu, aflate in disputa

UPDATE:  Unsprezece nave guvernamentale chineze au sosit marţi după-amiaza în zona insulelor administrate de Japonia şi revendicate de către China, a anunţat paza de coastă niponă, conform AFP, Kyodo şi EFE, citate de Agerpres, informează Cotidianul.ro.

“În jurul orei 16,30 (07,30 GMT), zece nave de supraveghere au fost reperate la graniţa apelor teritoriale ale insulei Uotsuri”, a indicat un purtător de cuvânt al pazei de coastă, potrivit căruia cea de-a 11 navă a serviciului de control al pescuitului sosise anterior în zonă.

O flotă compusă din aproximativ 1.000 de vase de pescuit chineze se îndreaptă spre insulele Sankaku/Diaoyu, care au trecut sub controlul Japoniei, pentru a confirma dreptul Chinei asupra acestui teritoriu, transmit Kyodo şi RIA Novosti, potrivit Realitatea.net.

Tensiunile CHINA – JAPONIA iau amploare. Se aşteaptă ca această flotă să ajungă în cursul zilei de luni în zona insulelor a căror suveranitate este disputată de Japonia şi China. În zona insulelor Senkaku, aşa cum le numesc niponii, sunt concentrate mai multe nave de patrulare ale pazei de coastă a Japoniei.

Tokyo nu exclude ca aceste vase de pescuit să încerce să amplaseze ‘un desant’ în insule. În prezent, în cadrul guvernului japonez a fost creată o celulă de criză pentru situaţia legată de insulele respective.

Surse: Cotidianul.ro,  Realitatea.net
Foto:  http://www.crossed-flag-pins.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.