Mircea Duşa: România ar putea trimite zece militari în Mali

Mircea DusaMinistrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, vineri, că România ar putea trimite zece militari în Mali, propunerea urmând să fie supusă aprobării, săptămâna viitoare, în CSAT, potrivit Mediafax.ro.

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul unei vizite făcute la Spitalul Militar, la ce nivel este pregătită România să participe din punct de vedere militar în Mali, Mircea Dusa a declarat că ţara, ca stat NATO şi UE, are angajamente luate şi îşi va îndeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme.

“România, ca ţară NATO şi ca ţară a UE, are angajamente luate şi îşi va îndeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme. O precizare va face, marţi, CSAT. Preşedintele a anunţat că va propune o participare cu maximum zece militari la nivel de instruire şi la nivel de ofiţeri de stat major. Dacă cei de la CE şi UE vor considera că trebuie să sprijinim tehnic şi logistic operaţiunile din Mali, vom face demersurile necesare. Un comunicat oficial va fi dat, marţi, după şedinţa CSAT”, a spus Duşa.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.