ONU vrea un răspuns internațional la situația în care un asteroid ar lovi Pământul

onu logoMeteoritul ce a căzut vineri în Rusia și asteroidul 2012 Da14, care a zburat, vineri, foarte aproape de Pământ, au venit într-un moment în care ONU discută răspunsuri internaționale privind preocupările pe tema corpurilor ceresti și riscurile unui impact cu Pământul, relatează NBCNews.com.

Discuții detaliate  pe aceste două teme au avut loc pe 15 februarie în cadrul Action Team-14, în timpul celei de-a 50-a sesiuni a Subcomitetului Științific și Tehnic ONU din Comitetul pentru utilizarea paşnică a spaţiului extra-atmosferic (COPUOS), ce are loc în perioada 11-22 februarie la sediul ONU din Viena.

”Acest eveniment din Rusia și trecea asteroidului 2012 Da14 sunt niște memento-uri bune că sunt multe mii de corpuri ca acestea care trec pe lângă Pământ zilnic” a spus Ray Williamson, (consilier senior la Secure World Foundation și participant la adunarea de la Viena).

Secure World Foundation este o fundație privată de operare dedicată utilizării sigure și durabile a spațiului în beneficial Pământului și toți locuitorii săi. Williamson a mai spus că sunt obiecte mai mari care ar putea provoca pagube mult mai mari dacă ar lovi Pământul. În plus, este esențial, să se continue eforturile de a identifica și urmări asteroizi pentru a-I putea identifica pe cei mai mari înainte de a putea provoca pagube populației.

În cadrul Congresului din 2007, NASA a propus două metode de deviere a obiectelor din apropierea Pământului: tehnologia impulsivă, care presupune folosirea de explozibili pentru a schimba traiectoria obiectului şi tehnologia „îndepărtării lente“, care ar folosi orice metodă, de la energia solară la sonde gravitaţionale, pentru a devia treptat drumul obiectului de la un impact cu Pământul.

Sursa: NBCNews.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.