Premierul Chinei promite creșterea bugetului apărării cu 10,7%, până la 119 miliarde de dolari

Wen_JiabaoPremierul chinez în exerciţiu Wen Jiabao, care va ceda locul lui Li Keqiang, şi-a luat rămas bun, azi, în faţa membrilor Parlamentului, printr-un discurs într-o notă optimistă, promiţând o creştere economică de 7,5% în 2013 pentru China, potrivit EVZ.ro.

În faţa celor circa 3.000 de delegaţi ai Adunării Naţionale Populare, Wen Jiabao a prezentat tradiţionalul raport de activitate al guvernului, vorbind în documentul de 32 de pagini despre bilanţul „perioadei excepţionale” a ultimilor 5 ani şi despre perspectivele de viitor ale celei de-a doua economii mondiale.

În discursul său de aproape două ore, Wen Jiabao a fixat un obiectiv al creşterii economice de 7,5% pentru 2013. Creşterea bugetului apărării va fi de 10,7%, într-o economie unde inflaţia ar urma să atingă 3,5%, potrivit unui raport care preconizează o „politică monetară prudentă”.

Bugetul pentru apărare al Rusiei este de aproximativ 64 miliarde de dolari, al SUA  de aproximativ 711 miliarde de dolari, în timp ce România, pentru 2013, are alocați din bugetul statului un miliard de euro.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: EVZ.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.