Raport privind cel mai important exercițiu de securitate cibernetică

cybersecurityENISA (Agenția Europeană pentru Rețele și Securitate Informatică) a publicat un nou raport privind cel mai important exercițiu de securitate cibernetică realizat vreodată la nivel european, Cyber Europe 2012. Pentru prima dată, au participat la acest exercitiu aproape 600 de actori individuali, inclusiv din sectorul privat (financiar, telecomunicații și internet).
Concluzia exercițiului: pentru un răspuns rapid și eficient în caz de incidente cibernetice, cunoașterea procedurilor și a fluxurilor de informații este esențială.
Directorul executiv al ENISA, profesorul Udo Helmbrecht, a concluzionat: “Cyber Europe 2012 reprezintă un reper important pentru construirea încrederii, pentru mai buna înțelegere a mecanismelor de cooperare cibernetică existente la nivel european și pentru consolidarea gestionării pe plan european a incidentelor cibernetice”.
În Romania, “Octombrie Roşu” a fost cel mai puternic atac cibernetic  în ultimii 20 de ani, ”ameninţarea cibernetică reprezintând una dintre cele mai mari şi mai dinamice ameninţări la adresa securităţii naţionale a României”, potrivit purtatorului de cuvant al SRI, Sorin Sava.
Raportul ENISA, DISPONIBIL AICI (ro).
Raportul integral în cele 23 de limbi oficiale ale UE.
Sursa: ec.europa.eu
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *