Dobriţoiu: “În principiu”, România îşi va retrage trupele din Afganistan începând cu 2013

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, la începerea lucrărilor Comitetului Militar al NATO, că, “în principiu”, România va începe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumătate a anului viitor, calendarul fiind în curs de dezbatere, arată Gandul.info.

“România salută decizia Summit-ului de la Chicago, ca începând din 2014 forţele afgane să îşi asume responsabilităţi în domeniul securităţii. Calendarul nostru este în curs de dezbatere cu aliaţii. În principiu, vom începe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumătate a anului viitor, urmând ca după 2014, în deplin acord cu aliaţii, pe principiul «împreună am intrat, împreună ieşim din Afganistan», să asigurăm o prezenţă minimală pentru asiguararea condiţiilor de instruire şi mentorship a forţelor de securitate afgane”, a declarat Corneliu Dobriţoiu.

El a făcut aceste declaraţii la Sibiu, unde sâmbătă dimineaţă a început Conferinţa Comitetului Militar al NATO, la care iau parte şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale Alianţei şi alţi aproximativ 300 de oficiali.

Sursa: Gandul.info
Foto:  mapn.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *