Rusia a primit o scrisoare de la SUA cu privire la Edward Snowden

edward snowdenRusia a anunţat joi că a primit o scrisoare din partea Statelor Unite ce face anumite observaţii cu privire la fugitivul american Edward Snowden blocat de o lună într-un aeroport din Moscova, fără a cere extrădarea sau repatrierea acestuia.

Miercuri, ”Rusia a primit o scrisoare din partea ministrului american al Justiţiei, Eric Holder, în care acesta detaliază câteva aspecte ale poziţiei americane cu privire la statutul lui Edward Snowden”, a declarat serviciul de presă al ministerului rus de Justiţie într-un email adresat AFP.

“În acest mesaj, nu se află nicio cerere de extrădare sau de repatriere” a lui Edward Snowden în Statele Unite, a adăugat ministerul, fără alte detalii.

Presa rusă a anunţat miercuri ieşirea iminentă a lui Edward Snowden din zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo unde acesta se află de la sosirea sa din Hong Kong la 23 iunie. Însă informaţia a fost ulterior dezminţită de avocatul rus al tânărului american, conform căruia clientul său nu a primit încă de la serviciile ruse documentul care să îi permită să părăsească aeroportul.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.