Expert militar rus despre scutul antiracheta: Daca doriti sa jucati rolul unor idioti ai SUA si credeti ca noi nu va vom lua ca tinta, aveti asteptari naive

missileUn analist militar rus prezentat de Vocea Rusiei ca “expert de top” vorbeste in termeni foarte critici de oficialii romani care sustin ca scutul american antiracheta are un rol defensiv, acuzandu-i pe acestia ca “joaca rolul unor idioti ai SUA”.

Daca doriti sa jucati rolul unor idioti ai SUA si sa spuneti in continuare astfel de lucruri (legat de caracterul defensiv al scutului, n.r.), dar in acelasi timp credeti ca noi nu va vom lua ca tinta, inseamna ca aveti asteptari naive”, spune Igor Korotcenko, intr-un scurt interviu acordat pentru Vocea Rusiei, potrivit HotNews, si semnat de Valentin Mandrasescu.

Acesta afirma ca daca scutul antiracheta va fi instalat in Romania, subminand astfel stabilitatea Rusiei, “noi vom submina stabilitatea lor, raspunzand cu masuri egale la amenintarea militara care va fi creata pentru tara noastra. Din aceasta cauza, sistemul Iskander M este arma pe care o vom folosi activ pentru a contracara amenintarile generate de scutul european”.

Acesta considera ca discutiile cu Romania sunt necesare, “insa nu cu guvernantii”.

“Trebuie sa ne adresam opiniei publice. Este necesar ca la nivelul conferintelor internationale, consultarilor expertilor, organizatiilor non-guvernamentale, sa se spuna clar partenerilor nostri ce raspuns vor primi la anumite actiuni.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.