SUA ar putea reloca scutul antiracheta din Romania – raport secret

missileStudii secrete realizate de Departamentul Apararii din SUA pun la indoiala eficacitatea actualei amplasari a scutului antiracheta pe teritoriul european in cazul unui razboi cu Iranul, notează Ziare.com. Elemente ale scutului se afla, conform planurilor actuale, si in Romania.

Oficiali de la varful armatei americane considera insa ca problemele identificate pot fi depasite si ca se va merge inainte, conform programului adoptat, informeaza Fox News.

Aceste noi studii sunt ultimele care ridica probleme serioase in legatura cu planul american, in valoare de multe miliarde de dolari, dupa ce critici la fel de importante au fost aduse anterior si pe alte planuri. Republicanii au criticat decizia administratiei Obama spunand ca a fost o decizie luata in pripa, pentru a calma Rusia.

Aceste noi studii, clasificate, au fost prezentate pe scurt in cadrul unui briefing pentru congresmenii americani de catre Government Accountability Office (GAO), zona a legislativului care nu este partizana politic si se ocupa de audit si investigatii. Rezumatul nu a fost clasificat si a putut fi consultat de jurnalistii de la Associated Press.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Ziare.com
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to SUA ar putea reloca scutul antiracheta din Romania – raport secret

  1. Pingback: Ministerul de Externe: Discutiile cu SUA arata ca planurile si calendarul pentru componentele de la Deveselu ale scutului anti-racheta "vor continua asa cum au fost convenite" | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.