Turcia: Guvernul cere aprobarea Parlamentului pentru o operaţiune militară în Siria. Parlamentul aprobă atacare Siriei ”dacă este necesar”

UPDATE:Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de guvernul  condus de Recep Tayip Erdogan care autorizează armata să desfăşoare, „dacă este necesar”, operaţiuni în Siria. Decizia vine la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci şi care a provocat o ripostă a Ankarei.

 

O sesiune specială a parlamentului turc va începe peste puţin timp, în care guvernul de la Ankara va încerca să obţină aprobarea pentru o operaţiune militară peste graniţă, transmite Adevarul.ro.

Unităţi de artilerie turceşti au deschis focul asupra Siriei, pentru prima oară de la izbucnirea conflictului sirian, în urmă cu 18 luni, după ce un atac cu mortiere lansat de Siria s-a soldat cu moartea a cinci cetăţeni turci, printre care o femeie şi trei copii.

Armata turcă a bombardat joi dimineaţă poziţiile armatei siriene de la frontiera dintre cele două ţări, ca răspuns la tirurile siriene de obuz care au ucis miercuri cinci civili turci într-o localitate de la graniţă, a declarat pentru AFP o sursă din domeniul securităţii.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *