Securitatea digitală a viitorului. Un „mega-depozit” de incidente de securitate, folosit la comun de mai multe companii

computerÎn viitor, soluţia pentru ca atacurile asupra companiilor să fie evitate este dezvoltarea unui „mega-depozit” de incidente de securitate, administrat de o singură entitate şi care să fie folosit de mai multe companii, a declarat Stephen Trilling, vicepreşedinte senior la furnizorul de soluţii de securitate digitală Symantec, la evenimentul RSA Conference 2013, la care Gândul participă.

El spune că în acest moment companiile sunt nişte „insule” când vine vorba de gestionarea securităţii informatice. Fiecare se ocupă de propria reţea şi are sau nu echipamentele sau personalul necesar pentru a evita atacurile cibernetice, care reprezintă o problemă din ce în ce mai mare.

Symantec propune ca marile companii să externalizeze serviciile de securitate către o entitate de specialitate. Aceasta va monitoriza toţi clienţii săi şi va colecta date de la mai multe companii. Mai simplu, companii din industrii diferite – financiar, dezvoltare software, cloud, social media – nu îşi vor mai gestiona în casă propria securitate informatică, ci vor externaliza serviciul către o companie de specialitate. Va lua naştere astfel o bază de date uriaşă cu informaţii legate de securitatea în companii, care va putea fi accesată şi folosită de toate companiile care au acces la ea. Potrivit lui Trilling, în jurul acestei baze de date va fi dezvoltat un ecosistem de aplicaţii care să ofere acces la diferite servicii legate de „mega-depozit” (statistici în timp real, analize, grafice, comparaţii, minare de date ş.a.), dar şi o reţea de socializare, pe care experţii în securitate să o folosească pentru a discuta despre probleme şi a găsi soluţii la acestea. „Nu o reţea de socială precum cea pe care o folosiţi voi şi copiii voştri”, a completat Trilling, referindu-se, evident, la Facebook.

Articolul integral, disponibil AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.