Șefa diplomației europene: Marea Britanie va pierde mai mult decât UE în urma Brexitului

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Federica Mogherini, consideră că Marea Britanie va avea mai mult de pierdut de pe urma Brexitului decât UE.

Foto: Facebook/Federica Mogherini

În cadrul unei întrevederi la Beijing cu oficiali chinezi șefa diplomației europene a declarat că se așteaptă ca negocierile să fie unele dificile, notează Agerpres.

„Dați-mi voie să vă spun că pentru mine toate statele membre sunt importante, în mod egal, deoarece unul poate contribui mai mult la anumite politici decât alții. Dar cred că prietenii noștri britanici vor pierde mai mult decât pierdem noi”, a spus Mogherini.

Pe 29 martie a fost declanșat procesul oficial de ieșire din UE de către Theresa May, aceasta declarând că nu mai există cale de întoarcere și angajându-se la un proces dificil care va dura aproximativ doi ani.

„Uniunea Europenă, chiar după ieșirea Marii Britanii, va continua să fie prima piață din lume, a doua cea mai puternică economie din lume”, a mai afirmat șefa diplomației UE.

China s-a declarat îngrijorată de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aceasta fiind principalul său partener comercial din cadrul blocului comunitar.

Federica Mogherini a întreprins o vizită în China pentru a avea întruniri cu oficialii chinezi cu ocazia celui de-al șaptelea Dialog Strategic UE-China. Mogherini a reiterat angajamentul părții europene de a se implica alături de autoritățile chineze în rezolvarea celor mai arzătoare probleme de pe scena internațională.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *