Şefa misiunii FMI: “Reducerea contribuţiilor sociale nu e prevazută în bugetul pe 2014”. Antonescu: FMI se înşală, era posibilă reducerea CAS cu 3%

O diminuare a cotei contributiilor sociale platite de angajatori nu a fost inclusa in proiectiile bugetare pe 2014, a declarat Andreea Schachter, sefa misiunii FMI in Romania.

Andrea_Schaechter_IMF_Mission_Chief_Romania“O astfel de masura ar sustine piata muncii, dar acum este prea devreme pentru a fi siguri ca este sustenabila”, spune Schachter, potrivit Capital.ro.

Potrivit afirmatiilor sale, prioritara in momentul de fata este asigurarea unor venituri suplimentare la buget care sa poata acoperi cresterile de cheltuieli pe care Guvernul intentioneaza sa le faca anul viitor: cresterea salariului minim pe economie, majorarea pensiilor, cresterea sumelor de cofinantare pentru proiectele europene ai majorarea salariilor pentru anumite categorii de bugetari.

Crin Antonescu: FMI se înşală, era posibilă reducerea CAS cu 3% de la începutul anului viitor

crin_antonescuPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, înaintea şedinţei BPN al partidului, că experţii FMI veniţi la Bucureşti “se înşală” atunci când susţin că nu era posibilă reducerea CAS de la începutul anului viitor cu 3%, menţionând însă că e preferabilă o reducere cu 5% din semestrul doi 2014.

Liderul PNL a fost întrebat cum este prevăzută reducerea CAS pentru 2014, de vreme ce oficialii FMI au precizat că această măsură nu este inclusă în proiecţia bugetară pentru anul viitor.

“Nu cunosc aceste detalii, eu am comentat aseară lucrurile pe care le-au adus la cunoştinţa opiniei publice primul ministru, ministrul de Finanţe. Nu e vorba de proiecţia bugetară, ci este vorba de scrisoarea de intenţie, despre asta s-a vorbit, acolo s-a menţionat acest lucru”, a replicat Antonescu, citat de Mediafax.

Întrebat de asemenea cum vede anunţul oficialilor FMI, care au menţionat că nu este posibilă reducerea CAS, deoarece aceasta ar însemna măsuri complementare pentru creşterea veniturilor, Antonescu a răspuns: “Se înşală, CAS se putea reduce şi de acum, dar într-adevăr e preferabil din semestrul doi (al anului 2014 – n.r.) cu 5%, decât cu 3%”.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *