Seful Erste, Andreas Treichl: Masurile de austeritate luate de guvernul roman au fost brutale

Masurile de austeritate luate de Romania au fost “brutale”, de neimaginat in tari din Vest precum Germania sau Franta, dar oamenii din Est sunt “obisnuiti cu brutalitatea”, a declarat, directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, citat de Mediafax si HotNews.ro.

Romania este o piata cheie pentru Erste, iar Treichl se asteapta ca tara sa-si revina din criza.

“Cred ca da (Romania isi va reveni, n.r.). Tara face multe lucruri bune si a facut multe lucruri bune. Romania isi va reveni si este pe aceasta cale chiar acum”, a spus el.

O reducere de salarii de 25% in sectorul public este de neimaginat in tari ca Germania sau Franta, considera Treichl.

“Masurile care au fost luate de Guvernul Romaniei sunt aproape de neimaginat in Europa de Vest. Isi poate cineva imagina ca in Germania si Franta guvernul sa spuna: “Trebuie sa reducem salariile din sectorul public cu 25%?” Si in acelasi timp sa majoreze singura taxa care loveste pe toata lumea, TVA? Iar asta s-a intamplat fara o singura zi de greva. A fost o masura destul de brutala. Dar nu este una din diferentele dintre Est si Vest faptul ca Estul este o regiune unde oamenii au invatat sa traiasca cu brutalitatea si pot face fata unei crize substantial mai bine decat cei din Vest?”, a afirmat el.

Declaratiile integrale pot fi citite aici.

Sursa articol: Hotnews.ro
Sursa foto:  epenseur-lepenseur.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.