Şeful Erste Grup: România are un potențial uriaș

România are un potenţial uriaş. Trebuie doar să vrea, să ştie să-l valorifice. Acesta este pe care-l transmite şeful Erste Grup, potrivit Money.ro. Andreas Treichl, care conduce de la Viena cea mai mare bancă locală, BCR. Treichl crede că România poate face faţă crizei mult mai bine decât multe ţări europene. Fondurile europene şi infrastructura sunt două dintre căile prin care ţara poate progresa. E nevoie însă de acţiune, fiindcă ingredientele sunt deja disponibile, spune acesta.

“România este, în continuare, o ţară cu oportunităţi imense şi care are atâtea avantaje în raport cu alte ţări din Europa. Trebuie doar să profiţi de ele. României îi este mult mai uşor să facă faţă crizei decât multor alte ţări din Europa.”

În acest sens, Treichl afirmă că fondurile europene şi dezvoltarea infrastructurii pot reprezenta motoarele României.

“România are o nevoie teribil de mare de infrastructură şi are toate ingredientele pe masă pentru a face acest lucru propriu-zis. Trebuie doar să-l facă. Trebuie să se facă, într-un final. Pe de altă parte, rata absorbţiei a crescut de la… nu mai ştiu cât era… 3% la 9%. Este un progres mult prea lent.”

“Este o situaţie minunată. Foarte puţine ţări din Europa pot face faţă crizei prin metode keynesiene (n.r. prin majorarea cheltuielilor), care să nu îţi crească substanţial datoria.”

Sursa: Money.ro
Foto:  balaurentiu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *