Şeful Eurogroup şi-a retras afirmaţiile potrivit cărora Ciprul ar putea reprezenta un model in rezolvarea crizelor bancare

Euro si-a accelerat deprecierea luni, la finalul dupa-amiezii, atingand cel mai redus nivel din noiembrie, investitorii temandu-se ca planul de salvare a Ciprului ar putea deveni noua regula europeana, dupa afirmatiile facute in cursul zilei de seful Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, scrie AFP, potrivit HotNews.ro.

Jeroen_DijsselbloemPreședintele Europgroup, ministrul olandez de finanțe Jeroen Dijsselbloem a spus că înțelegerea cu Ciprul poate crea un cadru pentru salvarea altor țări ale zonei euro în viitor, fapt ce a provocat îngrijorări. Oficiul lui Dijsselbloem a încercat ulterior să clarifice declarația, spunând că  Ciprul este „un caz specific cu provocări excepționale”, care nu a fost avut în vedere ca model.

“Cipru este un caz specific, (prezentand) provocari exceptionale, care necesitau masurile de salvare asupra carora am convenit ieri”, a precizat Dijsselbloem, intr-un scurt comunicat.

“Programele de ajustare macro-economica sunt facute pe masura in functie de situatia tarii avute in vedere si niciun model sau tipar nu este utilizat”, a subliniat seful Eurogrup.

Sursa: HotNews.ro

Foto: en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.