Şeful misiunii FMI la Bucureşti, în spatele uşilor închise: „Nu o să-mi pun eu credibilitatea în joc pentru promisiuni neonorate“

erik de vrijerAcordul cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială a ajuns într-un punct nevralgic, notează Adevarul.ro. În timp ce premierul Victor Ponta rămâne un partizan al înţelegerii cu finanţatorii externi, aripa liberală a coaliţiei de guvernare a răbufnit ieri prin vocea preşedintelui Comisiei de buget din Camera deputaţilor, Dan Radu Ruşanu, eminenţa cenuşie a PNL. Replica şefului delegaţiei FMI la Bucureşti, Erik de Vrijer, a fost însă una dură.

Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte al coaliţiei de Guvernare, a criticat dur FMI pentru măsurile de privatizare propuse şi pentru cum s-a derulat precedentul acord.

“Orice student la economie ştie că într-o perioadă de criză nu se cresc impozitele şi taxele. Creşterea TVA la 24% şi tăierea salariilor cu 25% nu puteau aduce creştere economică. Aceste măsuri nu au fost impuse de FMI, dar, citez: «Au fost acceptate de noi»”, a completat Ruşanu.

“Înţeleg că aveţi motivele dumneavoastră de a spune aceste lucruri, care sunt afirmaţii lipsite de temei. Eu ştiam că participăm la o întâlnire fără presă. Dacă vreţi să avem un schimb de opinii constructiv, aş dori să continuăm discuţia fără reprezentanţii media”, a spus de Vrijer.
Ce s-a discutat ulterior în spatele uşilor închise? Erik de Vrijer le-a spus deputaţilor că nu este sănătos ca Guvernul să se angajeze la măsuri şi apoi să fie întâmpinaţi cu tot felul de motivaţii şi de scuze. „De fapt, nu s-a făcut nimic. N-o să-mi pun eu sau şefii meu credibilitatea în joc pentru promisiuni neonorate. Imediat ce vom finaliza cu succes acest program, putem discuta un nou program”, a spus olandezul, potrivit Hotnews.ro.
Sursa: Adevarul.ro
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.