Șeful Pentagonului temperează declarațiile președintelui Trump: SUA urmărește să rezolve pe cale diplomatică criza nord-coreeană

Statele Unite doresc o soluție diplomatică la escaladarea tensiunilor cu Coreea de Nord asupra programului nuclear și balistic al Phenianului, a declarat marți, la New Delhi, ministrul american al apărării Jim Mattis, Reuters.

“Scopul nostru este să rezolvăm această criză pe cale diplomatică”, a declarat șeful Pentagonului în cadrul unei conferințe de presă în capitala Indiei.

“Continuăm să ne menținem eforturile conduse la nivel diplomatic la Organizația Națiunilor Unite”, le-a spus el reporterilor.

Aceste afirmații vin în contextul în care Coreea de Nord consideră că SUA i-au declarat război, lucru infirmat de Casa Albă. Donald Trump a pledat la Adunarea Generală a ONU pentru distrugerea statului nord-coreean. 

Citiți și Casa Albă denunță declarațiile Phenianului: SUA nu au declarat război Coreei de Nord

Escalada verbală între președintele american și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a atins un nou vârf la sfârșitul săptămânii trecute când Donald Trump a afirmat despre liderul de la Phenian că este un ‘nebun’, în timp ce regimul nord-coreean a anunțat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.