Semnal de recesiune: Investitorii îşi reduc expunerile pe materii prime

Speculatorii şi-au redus expunerile pe materiile prime la nivelurile din timpul recesiunii de acum doi ani în condiţiile în care cresc temerile privind un nou picaj al economiei mondiale, scrie The Guardian, potrivit zf.ro.

Preţurile multor materii prime scad, deşi consumul, mai ales în Extremul Orient, este foarte mare. Comisia americană care reglementează tranzacţionarea mărfurilor prin contracte futures a anunţat că poziţiile long (de cumpărare) pe 18 contracte cheie futures au scăzut recent cu 25%. Acest lucru înseamnă că investitorii îşi lichidează deţinerile.

“Permanenta incertitudine macroeconomică a impus anul acesta anumite limite preţului materiilor prime, iar evoluţia preţului a fost mult mai slabă decât ar sugera cererea”, spune Roxana Mohammadian-Molina, analist al Barclays Capital.

Creşterea comerţului a stagnat în aproape toate economiile mari în această toamnă, în contextul în care criza din zona euro a afectat încrederea în afaceri, crescând şansele unei recesiuni economice în întreaga lume, avertizează Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursa foto: scurtpedoi.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *