Sesiunea de informare “Animale, Plante, Controale oficiale: Norme mai inteligente pentru produse mai sigure”

foodReprezentanța Comisiei Europene în România va organiza, în data de 4 iulie 2013, o sesiune de informare pentru prezentarea pachetului de măsuri destinat să consolideze aplicarea standardelor în materie de sănătate și de siguranță pentru întregul lanț agroalimentar din Europa. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 11:00, la Hotel Intercontinentalparter, sala Modigliani (B-dul Nicolae Bălcescu nr. 4, Bucureşti).

Prezentarea va fi susținută de doamna Dana Irina Simion, Șef de Unitate la Direcția Generală pentru Sănătate și Protecția Consumatorului.

Propunerea privind reforma industriei agroalimentare a fost înaintată de Comisia Europeană la începutul lunii mai. Siguranța alimentelor este esențială pentru a asigura încrederea consumatorilor și sustenabilitatea producției alimentare. Pachetul de măsuri oferă o abordare modernizată și simplificată, bazată mai mult pe riscuri, cu privire la protecția sănătății, precum și instrumente de control mai eficiente care să asigure aplicarea eficace a normelor de funcționare a lanțului alimentar.

Principalele elemente ale propunerii se referă la:

  • Sănătatea animalelor
  • Sănătatea plantelor
  • Materialul de reproducere a plantelor
  • Controalele oficiale

Corpul legislativ actual al UE care reglementează lanțul alimentar constă în aproape 70 de acte legislative. Pachetul de reforme va reduce numărul acestora la 5 acte legislative și, de asemenea, va simplifica formalitățile administrative din cadrul proceselor și al procedurilor pe care trebuie să le parcurgă fermierii, crescătorii de animale și operatorii din sectorul alimentar (producători, prelucrători și distribuitori), pentru ca aceștia să își poată desfășura mai ușor activitatea.

Sursa: Comisia Europeana

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Sesiunea de informare “Animale, Plante, Controale oficiale: Norme mai inteligente pentru produse mai sigure”

  1. dan 01/08/2013 at 10:55

    Foarte bine ca la cineva le pasa de sanatatea noastra si al animalelor

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *