Siria are un nou Guvern

Un nou Guvern, condus de fostul ministru al Agriculturii Riad Hijab, a fost format sâmbătă în Siria, a anunţat televiziunea publică siriană, potrivit Mediafax, la peste o lună şi jumătate de la alegerile legislative boicotate de opoziţie.

Preşedintele Bashar al-Assad a promulgat un decret privind componenţa noului Guvern în care ministrul Afacerilor Interne Walid Muallem şi cel de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar îşi păstrează funcţiile, precizează televiziunea.

Ministrul Apărării Daoud Rajha, în vârstă de 64 de ani, aflat în funcţie din august, îşi păstrează, de asemenea, postul. El face parte dintre persoanele sancţionate de Statele Unite, care denunţă reprimarea foarte violentă de către regimul sirian a mişcării de contestare.

Assad l-a desemnat la 6 iunie pe Riad Hijab să formeze un nou guvern după alegerile legislative din mai, calificate drept o “mascaradă” de opoziţie şi ţările occidentale care denunţă reprimarea revoltei de către forţele siriene.

De la începutul revoltei, în martie 2011, violenţele au provocat moartea a peste 15.000 de persoane în Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Foto: wpeshmerge.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.