François Hollande: Comunitatea internaţională trebuie să oprească escaladarea violenţei în Siria. Al- Assad: Ne vom apăra apăra împotriva agresiunii

francois hollande  elysee.frComunitatea internaţională trebuie “să acţioneze pentru a opri escaladarea violenţei” în Siria, a afirmat joi preşedintele francez François Hollande, în momentul în care puterile occidentale discută o acţiune militară.

“Trebuie făcut totul pentru o soluţie politică, dar ea nu va veni decât în cazul în care coaliţia (opoziţiei) este capabilă să apară ca o alternativă şi în cazul în care comunitatea internaţională este capabilă să acţioneze pentru a opri escaladarea violenţei, masacrul chimic fiind doar o ilustrare” a acesteia, a declarat preşedintele francez.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că ţara sa va ieşi “învingătoare” dintr-o posibilă confruntare cu Statele Unite, scrie cotidianul libanez al-Akhbar, potrivit Mediafax.

“Ştiu că moralul vostru este bun, că sunteţi pregătiţi să faceţi faţă oricărei agresiuni şi să apăraţi patria”, a adăugat el.

“Siria se va apăra împotriva oricărei agresiuni, iar ameninţările nu fac decât să-i întărească ataşamentul faţă de principiile sale şi independenţa sa”, a declarat Bashar al-Assad, potrivit postului oficial de televiziune, în momentul întâmpinării unei delegaţii yemenite.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: elysee.fr

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.