Merkel: Probele atacului chimic sunt suficiente şi regimul sirian nu poate “continua în impunitate”

angela merkel EPPCancelarul german Angela Merkela a anunţat că a discutat cu premierul britanic David Cameron, apreciind că probele unui atac chimic împotriva unor civili în Siria sunt suficiente şi că regimul sirian nu poate “continua în impunitate”.

“Cancelarul (Angela) Merkel a vorbit din nou la telefon (miercuri) seara cu premierul britanic David Cameron despre situaţia din Siria. Ei au fost de acord să considere că folosirea masivă a gazului toxic împotriva populaţiei civile siriene este suficient de fundamentată“, a anunţat un purtător de cuvânt al Cancelariei, Steffen Seibert, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

“Acest atac cu gaz toxic este un punct de cotitură în conflictul intern care durează deja de prea mult timp. Regimul sirian nu trebuie să spere că poate continua în impunitate acest tip de comportament de război contrar dreptului internaţional. De aceea, cancelarul crede, la fel ca premierul (Cameron), că o reacţie internaţională este inevitabilă”, se arată în document.

Ţări occidentale acuză armata siriană că a efectuat pe 21 august o ofensivă cu arma chimică lângă Damasc ce s-a soldat cu sute de morţi.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: EPP group- EU parliament

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.