“Cum se pregăteşte un preşedinte laureat al premiului Nobel pentru Pace de războiul cu Siria?” Ce a răspuns Barack Obama

obama-speechPreşedintele american, Barack Obama, a fost confruntat miercuri de un jurnalist suedez în privinţa războiului din Siria, scrie Business Insider, potrivit ZF.ro, citând o informaţie publicată iniţial în The Blaze.

Obama a fost prezent miercuri la Stockholm, unde s-a întâlnit pentru prima dată cu premierul suedez Frederik Reinfeldt. În conferinţa de presă comună susţinută de cei doi oficiali, Obama a fost întrebat de un reporter: “mă întrebam, dacă aţi putea descrie dilema de a fi un laureat al Premiului Nobel pentru Pace care se pregăteşte să atace Siria?”.

Obama i-a recomandat reporterului să studieze discursul de la primirea premiului Nobel, în care preşedintele american se recunoaşte umil nedemn de distincţie comparativ cu precedenţii laureaţi, comentand apoi:
“Ceea ce am mai spus în discursul meu a fost şi provocarea cu care ne confruntăm noi toţi cei care credem în pace, dar care ne confruntăm cu o lume care e plină de violenţă. Întrebarea care se pune atunci e care sunt responsabilităţile noastre în această situaţie. Întrebarea cu care ne confruntăm ca lideri politici este de la ce punct trebuie să luăm măsuri împotriva celor care se ridică împotriva umanităţii? Când văd 400 de copii gazaţi şi peste 1.400 de civili fără simţire într-un mediu în care au murit deja câteva zeci de mii, atitudinea corectă morală nu este să stai deoparte şi să nu faci nimic”, a argumentat liderul american.
Premiul Nobel pentru Pace pentru 2009 a fost acordat presedintelui american, Barack Obama, pentru “eforturile extraordinare de consolidare a diplomatiei internationale si a cooperarii intre popoare”.
Sursa: ZF.ro
Foto: whitehouse.gov
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.