Putin „nu exclude“ posibilitatea ca Rusia să fie de acord cu intervenţia în Siria. Care sunt condițiile

putin obama whitehouse.gov.Preşedintele Vladimir Putin nu a exclus posibilitatea ca Rusia să-şi dea acordul pentru o intervenţie militară în Siria dacă se va dovedi în mod irefutabil că regimul de la Damasc a atacat populaţia cu agenţi chimici, informează RIA Novosti şi Associated Press. Totuşi, dacă SUA şi aliaţii nu vor putea face dovada identităţii atacatorului, Putin a spus că ONU ar trebui să sancţioneze operaţiunea militară.

Putin „nu exclude” să-şi dea acord pentru folosirea forţei împotriva Siriei în cadrul ONU dacă dovezile că Assad a folosit arme chimice sunt obiective şi nu interceptări şi informaţii obţinute în mod neortodox de serviciile de informaţii americane. În consecinţă, Putin a spus din nou că, înainte să se ia vreo măsură, Obama trebuie să primească aprobarea Consiliului de Securitate al ONU.

Liderul de la Kremlin a spus că e „absurd” ca regimul lui Assad, un aliat puternic al Rusiei, să folosească arme chimice într-un moment în care are avantaj în faţa rebelilor. „Pare absolut absurd ca forţele armate, care sunt în ofensivă în prezent şi în câteva zone au înconjurat aşa-zişii rebeli şi i-au lichidat, ca în aceste condiţii să înceapă să folosească arme chimice interzise, când realizează foarte bine că acest lucru ar putea servi drept pretext pentru aplicarea unor sancţiuni împotriva lor, inclusiv folosirea forţei”. „Dacă există informaţii că armele chimice au fost folosite de armată, aceste dovezi trebuie aduse la cunoştiinţa Consiliului de securitate”, a spus şeful de la Kremlin, care a comparat însă probele prezentate până acum cu falsele informaţii folosite de administraţia Bush pentru a justifica invadarea Irakului în 2003.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: whitehouse.gov

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *