Rusia cere Siriei să renunțe la arsenalul chimic și să îl pună sub control internațional

Sergey_LavrovRusia face apel la Siria să-şi plaseze sub control internaţional arsenalul chimic pentru a evita lovituri din partea statelor occidentale şi aşteaptă un răspuns rapid de la Damasc, a declarat, la Moscova, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

„Facem apel la liderii sirieni nu numai ca aceştia să accepte să plaseze sub control internaţional stocul de arme chimice şi apoi să-l distrugă, ci şi să adere pe deplin la Organizaţia pentru interzicerea armelor chimice”, a declarat Lavrov, adăugând că speră la un răspuns „rapid şi pozitiv”, care să permită evitarea unor lovituri militare occidentale.

Lavrov a precizat că i-a transmis mesajul și omologului sirian Walid Moualem, aflat în vizită oficială la Moscova, scrie BBC, potrivit EVZ.ro.

La scurt timp după intervenția lui Lavrov, Moualem a declarat într-un comunicat că Siria salută propunerea Rusiei de a-şi plasa arsenalul chimic sub control internaţional pentru a evita lovituri din partea statelor occidentale, lăudând eforturile Kremlinului de a ”preveni agresiunea americană”.

Sursa: EVZ.ro
Foto: commons.wikimedia.org

One Response to Rusia cere Siriei să renunțe la arsenalul chimic și să îl pună sub control internațional

  1. Pingback: Congresul SUA, de acord să aştepte neutralizarea armamentului chimic sirian | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.