Site-ul olandez anti-imigranti: “est-europenii sunt infractori”. Care este reactia MAE

Partidul anti-imigratie PVV al lui Geert Wilders a lansat un site anti-imigranti, informeaza EurActiv.ro. Pozitia radicala a site-ului: “est-europenii sunt infractori”, “ti-ai pierdut jobul in fata unui roman/polonez?” etc.

Pozitia olandezilor din partidul PVV este stiuta ca fiind radicala. De data aceasta, site-ul publica o serie de capturi din presa olandeza despre infractiunile comise de est-europeni: “Oost-Europeanen in Nederland steeds crimineler” (Est-europenii sunt infractori”), “Polen, Bulgaren en Roemenen stijgen in misdaadcijfers” (Polonezii, bulgarii si romanii fac sa creasca infractionalitatea”) sunt titluri ale articolelor publicate de presa ultimelor luni, in Olanda. Site-ul ii invita cetatenii olandezi sa posteze situatii in care s-au simtit deranjati de imigrantii din tarile mai nou membre ale Uniunii Europene (Polonia, care a aderat in 204, respectiv Romania si Bulgaria, devenite membre UE in 2007.)

Site-ul http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl a starnit o serie de reactii, atat la nivelul publicului, cat si al diplomatiei.

Punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), 8 februarie 2012, potrivit EurActiv.ro:

“Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instructiuni Ambasadei Romaniei la Haga in vederea efectuarii unor demersuri ferme pe langa autoritatile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de catre partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet, avand caracter discriminatoriu la adresa lucratorilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv romani. Acest demers include si solicitarea ca autoritatile olandeze sa adopte masuri in consecinta, avand in vedere caracterul vadit discriminatoriu, care incalca normele europene in vigoare.”

Sursa articol> EurActiv.ro
Sursa foto> archbishop-cranmer.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Site-ul olandez anti-imigranti: “est-europenii sunt infractori”. Care este reactia MAE

  1. Pingback: MAE trimite o scrisoare deschisă către Olanda după ce site-ul lansat de PVV afirma că românii sunt infractori | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *