Societatea Romana de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS organizeaza cursul „Hands on” intre 5-7 iulie

neurochirurgieSocietatea Romȃnǎ de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS organizeazǎ, pentru prima datǎ ȋn București, ȋntre 5 și 7 iulie 2013,  un curs “Hands On” axat pe abordǎri și tehnici chirurgicale pentru tratamentul malformațiilor vasculare complexe și al tumorilor de bazǎ de craniu.

Invitatul special al cursului este profesorul Saleem I. Abdulrauf, specialist de renume mondial ȋn neurochirurgie, expert ȋn neurochirurgia vascularǎ alǎturi de nume consacrate precum J. Hernesniemi și R. Spetzler. Mai mult, specialistul a fost pregǎtit ȋn neurochirurgia vascularǎ chiar de cǎtre ȋntemeietorul neurochirurgiei moderne, M. Gazi Yasargil. Din 2011 este șeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din St. Louis și directorul Centrului de Chirurgie Cerebrovascularǎ și de Bazǎ de Craniu din cadrul Universitǎții St. Louis: “Este o onoare sǎ organizǎm primul curs WEDNS ȋn Romȃnia. Acest copitol romȃnesc al WEDNS va fi un capitol inaugural ce va fi mereu amintit, iar aceastǎ legǎturǎ specialǎ ce s-a creat ȋntre cele douǎ țǎri va fi mereu respectatǎ. Aștept cu nerǎbdare sǎ ȋntȃlnesc specialiștii romȃni care vor participa la acest simpozion cu predare interactivǎ.”, a declarat profesorul Saleem I. Abdulrauf.
Președintele cursului și președintele Societǎții Romȃne de Neurochirurgie, prof. univ. dr. Mircea Gorgan susține realizarea dorinței WEDNS de a ȋmbunǎtǎți cunoștințele și pregǎtirea operatorie a neurochirurgilor romȃni, ȋn ciuda dificultǎților financiare cu care se confruntǎ medicina romȃneascǎ. Ȋn prima zi a cursului, și anume pe 5 iulie, vor fi abordate teme precum: anatomia chirurgicalǎ a cortexului uman, anatomia chirurgicalǎ a sinusul cavernos, anatomia chirurgicalǎ a fosei craniene mijlocii dar și multe alte teme de specialitate. Pe data de 6 iulie se vor aborda teme precum: anatomia chirurgicalǎ a osului temporal, anatomia chirurgicalǎ a sistemul ventricular, urmȃnd ca pe data de 7 iulie specialiștii sǎ discute despre alte teme de interes din neurochirurgie.
Societatea Neurochirurgicalǎ Walter E. Dandy (WEDNS) a fost ȋnființatǎ ȋn noiembrie 2011 ȋn St. Louis, Missouri și scopul ei este sǎ se constituie ȋntr-o societate globalǎ a neurochirurgilor, orientatǎ pe educație, tehnici și inovație ȋn neurochirurgie. Președintelui fondator, prof. Saleem Abdulrauf, a stabilit filiale locale și ambasadori ȋn peste 50 de țǎri ȋn speranța cǎ scopul societǎții de a ușura accesul ȋn pregǎtirea neurochirurgicalǎ și de a omogeniza pregǎtirea neurochirurgicalǎ ȋn lume se va ȋmplini. Mai multe informații despre cursul “Hands On” gǎsiți pe pagina Societǎții Romȃne de Neurochirurgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.