Şomajul din Franţa a urcat la maximul ultimilor zece ani, iar Grecia a atins un nou record

Şomajul din Franţa a urcat în primul trimestru la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, iar în Grecia a atins un nou record în martie, de aproape 22%, subliniind impactul crizei datoriilor asupra economiilor din Europa, scrie Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

În Franţa, rata şomajuluui a ajuns la 9,6% la finele lunii martie, nivel începând din 1999, de la 9,3% în ultimul trimestru al anului trecut, a anunţat, joi, agenţia de statistică Insee.

Grecia a anunţat, joi, un nou record în privinţa şomjului, care a urcat de la 21,4% în februarie la 21,9% în martie. Şomajul este cel mai ridicat începând din 2004, când agenţia de statistică de la Atena a început să publice date lunare.

Ţara se află în al cincilea an consecutiv de recesiune şi se confruntă cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, după ce scrutinul de la îneputul lunii mai nu a condus la o forţă politică care să poată forma guvern.

Tinerii rămân mai puternic afectaţi, potrivit autorităţilor de la Atena, cu o rată a şomajului de 52,8% în rândul persoanelor cu vârste între 15 şi 24 de ani, un avans major faţă de 42% în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  farquharlaw.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.