Sondaj: Angela Merkel, cel mai apreciat lider de către cetățenii europeni. Vezi care este cel mai nepopular lider

Cancelarul german Angela Merkel este liderul cel mai apreciat de cetăţenii europeni, iar preşedintele francez Nicolas Sarkozy este cel mai nepopular, potrivit unui sondaj realizat în Germania, Spania, Italia, Franţa şi Marea Britanie, informeaza agenția de știri Mediafax.

Dacă Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel se bucură de o notorietate comparabilă în cele cinci ţări (93 la sută Merkel şi 92 la sută Sarkozy), preşedintele francez este apreciat de 33 la sută dintre europeni şi strânge 58 la sută dintre opiniile nefavorabile, în timp ce cancelarul german este apreciată de 50 la sută dintre persoanele chestionată faţă de 41 la sută care îi sunt nefavorabile.

David Cameron, premierul britanic, este cunoscut de 88 la sută dintre persoanele chestionate, iar rata părerilor pozitive este aproximativ aceeaşi cu cea a părerilor negative, respectiv de 44 la sută.

Dintre nou-veniţi, şeful Guvernului italian, Mario Monti, este cunoscut de 74 la sută dintre persoanele chestionate, iar 36 la sută dintre ele au o părere bună despre el.

Mai multe informații, aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: no.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.