Sondaj despre UE: Majoritatea romanilor asociaza UE cu valori precum libera circulatie, democratia si drepturile omului

EU FlagMajoritatea romanilor asociaza Uniunea Europeana cu valorile pragmatice pe care aceasta a fost construita libera circulaţie, democraţia şi drepturile omului, pacea între ţările europene, insa 57%  nu ar fi de acord cu renunţarea la “leu” şi adoptarea monedei “euro” acum, arata un barometru “Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România”, realizat de Inscop la comanda Adevarul.ro.

Din concluziile sondajului:

– Peste o treime dintre români consideră că apartenenţa la UE este avantajoasă şi numai în jur de 20% o văd ca aducând mai degrabă dezavantaje; acest fapt nu ne situează printre cele mai eurosceptice ţări.

– 57% dintre români nu ar fi de acord cu renunţarea la „leu” şi adoptarea monedei „euro” acum. Doar 35,4% ar fi de acord.

– Majoritatea românilor asociază UE cu valorile pragmatice pe care aceasta a fost construită: libera circulaţie, democraţia şi drepturile omului, pacea între ţările europene. Un procent mare o asociază cu dezvoltarea economică şi cu ideea de locuri de muncă.

– Un număr semnificativ de respondenți acordă Uniunii atribute negative: intervenţia în politica internă, subordonarea României, răspândirea crizei, pierderea de către stat a controlului asupra economiei naţionale, exploatarea resurselor noastre naturale.

Mai multe informatii AICI.

Surse: Adevarul.roHotNews.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.