Sondaj: Doar 34,8% din români mai au încredere în Guvernul Ponta

victor pontaExecutivul este instituţia care a scăzut cel mai mult în ochii românilor, din martie până în septembrie 2013, potrivit cercetării “Adevărul despre România”, realizată de INSCOP Research.

Scăderea cea mai pronunţată în ceea ce priveşte încrederea românilor în instituţiile politice o înregistrează Guvernul (40,1% – în luna martie, 34,8% – în luna septembrie), relevă sondajul “Barometrul de opinie public – Adevărul despre România”, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului “Adevărul”.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 10-17 septembrie 2013, pe un eşantion de 1.050 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

După Executiv, cea mai accentuată scădere e consemnată în dreptul Parlamentului (care a pierdut 4,4% din încrederea românilor) şi al partidelor politice (care au pierdut 3,7% din sufragii). De menţionat că o singură instituţie politică a înregistrat o creştere: Curtea Constituţională a României (31,9% – în martie, 33,3% în septembrie).

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *