Sondaj Gallup. Popularitatea lui Donald Trump, în continuă scădere

Popularitatea lui Donald Trump la numai două luni după învestirea în funcția de președinte al SUA a scăzut la 37 de procente, potrivit celui mai recent sondaj Gallup, notează DPA preluat de Agerpres.

Foto: Twitter/POTUS

În același timp, proporția celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.Comparativ, la începutul președinției lui Donald Trump — mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie — nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1500 de adulți, cu o marjă de eroare de 3%.

Trump nu s-a bucurat de altfel de o prea mare popularitate nici înainte să devină președinte: cu câteva zile înainte să fie învestit în funcție, cota sa de aprobare era de 40%, aproape jumătate din cea a predecesorului său Barack Obama, care se bucura de sprijinul de 78% dintre americani înainte de învestirea sa pentru primul mandat la Casa Albă, la începutul lui 2009.

Citiți și Sondaj în SUA: Cota de popularitate a lui Donald Trump după o lună de mandat, în scădere

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept „știri false” într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

Tot în februarie, el a evocat în cadrul unei conferințe de presă un sondaj realizat de compania Rasmussen Reports potrivit căruia cota sa de aprobare ar fi fost de 55%, într-un moment în care sondajele realizate de Gallup și Pew Research indicau 40% și respectiv 39%. Într-un sondaj făcut public vineri, Rasmussen a stabilit aceeași cotă la 48%, menționează DPA.

La o lună de la preluarea mandatului,  Casa Albă a transmis un bilanț al începutului său de mandat, catalogându-l drept un „început de succes”. 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.