SONDAJ. Germania: Majoritatea cetățenilor nu susține politica ușilor deschise promovată de cancelarul Angela Merkel

Doar aproximativ un sfert dintre germani mai cred în lozinca ”vom reuși” (Wir schaffen das), prin care cancelarul Angela Merkel își susține politica de primire a refugiaților, relevă un sondaj publicat sâmbătă, relatează agenția DPA, conform Agerpres.

imigrantiCirca 48% dintre respondenți au afirmat că nu sunt ”deloc de acord” cu acest slogan, în timp ce 18% și-au exprimat un “ușor dezacord”, astfel că în total aproximativ 66% dintre cei intervievați s-au arătat nemulțumiți de politica promovată de cancelarul Merkel la capitolul migrație, după ce anul trecut au ajuns în Germania peste un milion de migranți veniți mai ales din Africa și Orientul Mijlociu.

O “anumită susținere” pentru această politică a fost exprimată de 18% dintre participanții la sondaj, în timp ce alți 8% au declarat că susțin deplin primirea migranților extracomunitari.

Cancelarul Merkel a rostit din nou lozinca ”vom reuși” la conferința de presă de joi, prima ei apariție publică după succesiunea de atacuri teroriste.

”Susțin deciziile politice pe care le-am luat”, a declarat Merkel, într-o conferință de presă ce a avut loc la Berlin.

”Frica nu poate servi ca fundament pentru acțiune politică”, a argumentat ea. ”Principiul fundamental conform căruia o țară precum Germania nu poate renunța la responsabilitatea sa umanitară, ci din contră, trebuie să și-o asume, rămâne valabil”, a adăugat cancelarul german.

Mii de cetățeni din marile oraşe ale Germaniei îi cer demisia cancelarului Angela Merkel, în semn de nemulţumire faţă de politica în privinţa imigranţilor.

Manifestările au fost desfăşurate în contextul în care trei dintre cele patru atacuri din ultimele săptămâni au fost comise de persoane care au intrat anul trecut în Germania, ca refugiaţi.

Cei care au participat la miting au contestat lozinca Angelei Merkel – “Vom reuși“, care se referă la politica guvernului de primire a refugiaţilor.

Cu câteva ore înainte de acest miting vicepreşedintele partidului populist de extremă dreapta Alternativa pentru Germania AfD afirmă că riscul de securitate la care este supusă acum întreaga Europă a apărut din cauza „neglijenţelor” cancelarului Angela Merkel: „Nu toţi musulmanii sunt terorişti, dar până acum terorismul cu motivaţie religioasă în Germania a fost întotdeauna de factură musulmană’, a transmis Gauland printr-un comunicat de presă, citat de agenţia EFE.

Politica „uşilor deschise” practicată de Germania a revenit în atenţie după ce în ultima săptămână au avut loc mai multe atacuri, unele dintre ele puse pe seama unor refugiaţi musulmani.

Citiți și: Premierul bavarez dorește verificarea identităților refugiaților din Germania

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *