Sondaj: Încrederea investitorilor în mediul de afaceri românesc a crescut puternic în ultimele luni

Încrederea investitorilor în mediul de afaceri din România s-a îmbunătăţit puternic în intervalul februarie-aprilie, în contextul unei percepţii semnificativ mai bune la nivelul Europei Centrale şi de Est, potrivit unui sondaj realizat de Reuters şi compania de servicii financiare OeKB din Austria preluat de Mediafax.

Încrederea investitorilor în mediul de afaceri din România s-a îmbunătăţit puternic în intervalul februarie-aprilie, în contextul unei percepţii semnificativ mai bune la nivelul Europei Centrale şi de Est, potrivit unui sondaj realizat de Reuters şi compania de servicii financiare OeKB din Austria.

Indicele privind încrederea companiilor străine în mediul de afaceri din România a urcat de la 14 puncte în perioada octombrie-ianuarie la 28 de puncte în februarie-aprilie.

O îmbunătăţire mai puternică decât România, de 22 de puncte, a înregistrat doar Ungaria, ţară pentru care percepţia rămâne însă predominant negativă, cu o valoare a indicelui de -9.

Încrederea companiilor atinge cel mai ridicat nivel în Rusia, (58 puncte), urmată de Polonia (38 puncte), Cehia (30), România (28), Croaţia (27), Ucraina (26), Slovacia (25), Serbia şi Muntenegru (22), Bulgaria (20), Slovenia (17) şi Ungaria (-9).

Mai multe informaţii aici.

Foto: 123rf.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *