Sondaj INSCOP – 70 la suta dintre romani spun ca vor mentinerea sau cresterea prerogativelor prezidentiale

People70 la suta dintre romani spun ca vor mentinerea sau cresterea prerogativelor prezidentiale, arata un sondaj INSCOP, in timp ce 23,1% cred ca atributiile sefului statului ar trebui sa scada.

In eventualitatea organizarii unui referendum pentru o noua Constitutie in toamna, aceasta nu ar putea fi adoptata. Doar 38,8% din romani ar merge la vot, in conditiile in care la ora actuala pragul de validare este de 50% plus unu.

Sondajul mai arata ca 31,4% din romani considera ca reducerea pragului de validare a referendumului de la 50% la 30% este o masura buna, care ajuta la adoptarea unor decizii importante.

43,7% dintre respondenti vad insa scaderea pragului de prezenta ca pe o masura negativa, care afecteaza democratia. 24,9% din cei chestionati au ales varianta “Nu stiu/nu raspund”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Sondaj INSCOP – 70 la suta dintre romani spun ca vor mentinerea sau cresterea prerogativelor prezidentiale

  1. Pingback: 8 august 2013 – CALEAEUROPEANA.RO: Sondaj INSCOP – 70 la suta dintre romani spun ca vor mentinerea sau cresterea prerogativelor prezidentiale | INSCOP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.