Sondaj INSCOP: Isărescu i-ar învinge la prezidenţiale şi pe Ponta, şi pe Antonescu

mugur isarescuMugur Isărescu, guvernatorul BNR, i-ar învinge atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Cu un an înainte de alegerile prezidenţiale, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, este principalul favorit în bătălia pentru Cotroceni, deşi candidatura sa este doar un zvon politic.

Isărescu ar câştiga o competiţie de tur doi pentru prezidenţiale în faţa lui Victor Ponta cu 52,7% faţă de 47,3% cât ar strânge premierul, se arată în „Barometrul – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“. Cu un procent de 62, 9%, guvernatorul BNR şi-ar adjudeca şi mai clar victoria, dacă ar candida în faţa lui Crin Antonescu, care nu ar strânge decât 37,1%.

Dacă îl scoatem pe Mugur Isărescu din ecuaţia electorală, favorit la fotoliul prezidenţial, într-o competiţie în turul secund, devine Victor Ponta. Premierul l-ar învinge pe partenerul său de alianţă, Crin Antonescu, cu 56,3% la 43,4%, dar şi pe Mihai Răzvan Ungureanu, cu scorul de  60,1% la 39,9%. O dispută cu viitorul candidat al PDL, Cătălin Predoiu, i-ar aduce lui Ponta o victorie netă (69,5% la 30,5%). De cealaltă parte, Crin Antonescu ar câştiga fără emoţii numai în faţa aceluiaşi Predoiu (68,7% la 31,3%), şi a lui MRU( 52,4% la 47,6%).

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.