Sondaj: Majoritatea francezilor cred că Germania vrea să fie puterea dominantă în Europa

Majoritatea francezilor apreciază că Germania vrea să devină puterea dominantă în Europa, conform unui sondaj publicat miercuri de televiziunea germană ARD, preluat de Mediafax.

Dintre persoanele chestionate, 26 la sută sunt “complet” de acord că Germania vrea să devină puterea dominantă în Europa iar 35 la sută “oarecum” de această părere. Doar 31 la sută apreciază că Germania nu are ambiţia de a domina.

În ceea ce priveşte motivaţiile germanilor de a salva moneda euro, francezii sunt împărţiţi: 41 la sută apreciază că Germania se foloseşte de criza euro pentru a-şi consolida economia pe spatele celorlalte state UE. Alţi 42 la sută apreciază că Germania susţine statele aflate în criză în zona euro pentru a salva UE.

Dintre participanţii la sondaj, 60 la sută au o părere bună despre Merkel (7 la sută au o părere foarte bună iar 53 la sută o părere bună), în timp ce doar 36 la sută au o părere bună despre preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Această anchetă a fost realizată între 21 şi 22 februarie de institutele de cercetare german Infratest Dimap şi francez TNS Sofres pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de francezi în vârstă de peste 18 ani.

Sursa articol: Mediafax
Sursa foto:  luminaria.blogs.sapo.pt

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *