Sondaj: Managerii nu vor mai face angajări, dar nici disponibilizări

Afacerile din industrie, comerţ şi servicii vor stagna în trimestrul al doilea, nu se vor face prea multe angajări, dar nici disponibilizări, iar preţurile vor avansa în toate sectoarele, estimează managerii chestionaţi de Institutul Naţional de Statistică, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit opiniilor exprimate de către managerii societăţilor comerciale, se conturează pentru perioada aprilie-iunie 2012 o tendinţă de creştere în industria prelucrătoare, în sectorul de construcţii şi în comerţul cu amănuntul şi creştere moderată în servicii în raport cu cele trei luni anterioare.

În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei. În industria metalurgică se va înregistra tendinţă de creştere accentuată.

Potrivit estimărilor, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei şi a stocului de contracte şi comenzi.

Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi, iar preţurile lucrărilor de construcţii vor avea o creştere moderată.

Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi.

Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă.

Mai multe informații aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  hardcre2.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.