Sondaj privind alegerile din Germania: Angela Merkel, dorita cancelar de 53% dintre votanti, insa nu va obtine majoritatea

merkelAngela Merkel este favorita germanilor pentru un nou mandat de cancelar, dar partidul său nu va obţine majoritatea, împreună cu liberalii, după alegeri.

Cancelarul german Angela Merkel nu va obţine majoritatea, împreună cu aliatul său liberal, care înregistrează o scădere în privinţa intenţiilor de vot, porivit unui sondaj publicat joi, cu cinci zile înainte de alegerile generale, relatează AFP, potrivit Realitatea.net.

Această anchetă, efectuată de institutul Forsa pentru săptămânalul Stern, relevă un grad mare de stabilitate a intenţiilor de vot pentru conservatori (CDU/CSU) şi social-democraţi (SPD), consolidând ipoteza formării unei “mari coaliţii” între cele două partide, sub conducerea lui Merkel, după alegerile de la 22 septembrie.

Germanii vor să o păstreze pe Merkel cancelar, ea fiind creditată cu 53% din voturi, doar 26% dintre ei dorind un Executiv condus de Peer Steinbrück, potrivit acestui sondaj.

Ancheta a fost efectuată în perioada 10-16 septembrie pe un număr de 2.502 alegători reprezentativi.

Sursa: Realitatea.net
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.