Sondaj Washington Post-ABC News: Popularitatea lui Donald Trump la jumătate de an de la preluarea mandatului

Susţinerea americanilor pentru preşedintele Donald Trump a scăzut semnificativ în ultimele luni, lucru care se resimte peste hotare într-o percepţie a declinului leadership-ului SUA, o agendă prezidenţială care s-a împotmolit în ceea ce priveşte politica internă şi o lege a sănătăţii extrem de lipsită de popularitate, arată datele obţinute recent printr-un sondaj comun Washington Post-ABC News, citat de presa internațională.

FOTO: White House/ Shealah Craighead

În contextul în care Donald Trump aniversează pe 20 iulie 6 luni de la preluarea funcției prezidențiale, rating-ul său pozitiv s-a diminuat de la 42% (în lunea aprilie), la 36%.

Procentul celor care dezaprobă prestaţia președintelui a ajuns, în total, la 58%, precizează Gândul.info

Aproape jumătate (48%) dintre americani văd postura ţării în lume ca fiind una slăbită în ultimele luni, în comparaţie cu cei 27% care susţin că SUA şi-a întărit leadership-ul pe mapamond. Cu toate că unul dintre aspectele cu care Trump s-a promovat în campania electorală a fost capacitatea sa de a obţine acorduri şi înţelegeri care să avantajeze ţara, majoritatea participanţilor la studiu susţine că nu are încredere în abilităţile sale de a negocia cu liderii străini, cu atât mai puţin cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu care a și avut prima sa întrevedere la summitul G20. 

Citiți și Sondaj: Aproape 60% dintre cetățenii americani dezaprobă politicile preşedintelui Donald Trump

De când a preluat mandatul de președinte al Statelor Unite, Donald Trump s-a remarcat printr-un număr record de ordine executive, inclusiv cele vizând interdicții de intrare în SUA pentru cetățenii din șapte țări musulmane, dar și numeroase dispute cu democrații privind legea sănătății. În ceea ce privește implicarea globală a Statelor Unite, administrația Trump s-a distins condamnarea fermă a acțiunilor Coreii de Nord și avertismentele lansate Phenian-ului, efectuarea unui atac aerian în Siria, retragerea SUA din Acordul de la Paris privind clima, dar și numeroase întâlniri ale președintelui Trump cu parteneri și alți lideri globali.

Pe de altă parte, imaginea publică a lui Donald Trump este afectată de disputa sa cu mass-media americană, dar și de evoluțiile care apar în jurul ”Russiagate”, numele acordat de media americană scandalului privind implicarea Moscovei în influențarea alegerilor prezidențiale din SUA de anul trecut și contactele pe care echipa președintelui le-a avut sau le are cu oficiali ruși.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.