Sorin Pâslaru: Inventaţi o reducere de taxe dacă vreţi relansarea economiei

Sorin Pâslaru, redactorul-șef al Ziarului Financiar, este de părere că ”revizuirea prognozei de creştere pentru 2011 de către Comisia Europeană de la 2,1% la 1,6% este insuficientă şi creează iarăşi României iluzia că va avea venituri pe care de fapt nu se va putea baza”.

”Poate economia locală să aibă un ritm de creştere de peste 1% în condiţiile în care prognoza pentru zona euro, principalul partener comercial, s-a redus de la plus 0,5% la minus 0,3%?

Bugetul este construit pe o creştere de venituri de 7%, aşa după cum scrie şi în noul Programul de Guvernare, iar întrebarea este cum va fi obţinută această majorare a încasărilor dacă în 2011 a fost una similară pe o creştere economică de 2,5%.

Mai mult, în 2011 diferenţa pozitivă s-a datorat şi majorării TVA, având în vedere că pe primele şase luni comparaţia s-a făcut cu o perioadă din 2010 când taxa era de 19%, nu de 24%.

Din acest punct de vedere este de mirare că după întâlnirea cu FMI şi Comisia Europeană (al cărei reprezentant este de presupus că avea pe masă noua prognoză de creştere prezentată astăzi) nici guvernul şi nici finanţatorii nu au spus niciun cuvânt despre buget” scrie acesta într-un articol ZF.ro.

Citiți AICI articolul integral.

Sursa articol: ZF.ro
Sursa foto:  studentulanului.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.