Soros averizează că Europa ar putea deveni un ”imperiu german” peste trei luni

Investitorul miliardar George Soros prezice că moneda europeană va supraviețui însă avertizează asupra faptului că Europa ar putea deveni un ”imperiu german”, dacă zona euro nu ajunge la un acord de ieşire din criză în următoarele trei luni. Soros a spus, în cadrul unui discurs susținut recent în Italia, că supraviețuirea euro va conduce probabil la o depresie prelungită în Sudul Europei, însă Nordul va supraviețui și se va descurca bine din punct de vedere economic, relatează Huffingtonpost, potrivit B1.ro.

Scenariul lui Soros spune că Sudul Europei – inclusiv Spania, Italia și Grecia – va avea nevoie de un flux constant de lichidități de la vecinii de la nord. ”Ar fi un imperiu german”, a spus Soros referindu-se la Uniunea Europeană.

El a prognozat că zona euro are toate șansele să supraviețuiască deoarece o ”despărțire” ar fi ”devastatoare” pentru membrii săi, inclusiv pentru Germania. Soros a notat că ”Germania va face tot ce-i stă în putință pentru a păstra moneda euro, dar nimic mai mult de atât”.

Sursa: B1.ro
Foto: relhit.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *