Soros avertizează: Planul de salvare a Zonei Euro nu are şanse de reuşită

Miliardarul George Soros afirmă că liniştea adusă de planul de salvare pus la punct de liderii europeni va dura maxim trei luni. Soros este de părere că declinul Greciei nu mai poate fi oprit, scrie jurnalul.ro.

“Având în vedere magnitudinea crizei, este prea puţin şi prea târziu. Va fi linişte doar pentru că pieţele erau pur şi simplu obsedate de lipsa de conducere, însă această linişte nu va dura mai mult de trei luni”, a declarat George Soros în legătură cu planul de la Bruxelles.

“Din nefericire”, a continuă Soros, “aceasta nu va fi ultima criză, deoarece problemele fundamentale nu au fost rezolvate. Este clar în acest moment că datoria pe care Grecia a acumulat-o şi o acumulează în continuare este nesustenabilă şi că ţara este, practic, insolventă”.

Ştergerea a jumătate din datoriile Greciei de către bănci a fost una dintre deciziile importante luate de liderii UE la summitul de la Bruxelles. Cu toate acestea, miliardarul spune că multe bănci ar putea să nu dorească să participe la ştergerea acestor datorii.

“Eşecul în termeni de guvernanţă şi incapacitatea liderilor europeni în relaţia cu pieţele este chiar uimitoare. Trebuie să te impui în faţa pieţelor, aste este ceea ce ei nu înţeleg”, a mai spus Soros, potrivit The Daily Telegraph.

La sfârşitul acestei săptămâni, Goldman Sachs a estimat că ţările din Zona Euro se îndreaptă spre o “recesiune moderată”.

Articolul a fost preluat de pe jurnalul.ro și poate fi accesat aici.

Sursa foto: raymondpronk.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.