Soros: Criza din zona euro ameninţă să distrugă Uniunea Europeană şi să împingă Europa într-un “deceniu pierdut”

Criza din Grecia va atinge punctul culminant în toamnă, după ce un nou guvern nu va reuşi să respecte condiţiile acordului de ajutor extern, şi este puţin probabil ca Germania şi Bundesbank să-şi asume rolul de lider pentru a scoate zona euro din criză, afirmă miliardarul George Soros.

După cele trei luni, va fi prea târziu pentru ca Germania, cea mai mare economie a zonei euro, să ia măsurile de ieşire din criză, a spus Soros, citat de cotidianul New York Times şi preluat de Mediafax.

Criza din zona euro ameninţă să distrugă Uniunea Europeană şi să împingă Europa într-un “deceniu pierdut”, similar Americii Latine în anii ’80, a spus el. Prezent la o conferinţă pe teme economice la Trento, Italia, Soros a definit situaţia gravă a euro ca o criză a datoriilor suverane, interconectată strâns cu o criză a sistemului bancar.

“Criza din Grecia ar putea atinge punctul culminant în toamnă. Până la acel moment, economia germană va încetini, astfel că va fi şi mai dificil decât în prezent pentru cancelarul Angela Merkel să convingă populaţia germană să accepte noi responsabilităţi în Europa. Asta creează o fereastră de trei luni”, a mai spus el.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *